Vágólapra másolva!
A Mclaren is bemutatta a 2023-as idényre fejlesztett versenyautóját, az MCL60-at. Az elnevezés apropója, hogy az F1 egyik legikonikusabb csapatát éppen hatvan éve, vagyis 1963-ban alapította meg Bruce McLaren.

Hétfőn magyar idő szerint 18 órakor mutatta be a nagyvilágnak a McLaren a 2023-as autóját, az MCL60-at, amely ahogy az elmúlt két szezonban, idén is a Mercedes erőforrásával versenyez majd. Az eseményen a wokingi istálló két versenyzője, Lando Norris és Oscar Piastri, valamint a csapat ügyvezető igazgatója, Zak Brown, és a frissen csapatfőnökké előlépő Andrea Stella is jelen volt, miközben a Bruce McLaren által alapított csapat 60 évét is felelevenítették egy rövid videóval.

"Ami a felkészülést illeti, a mai nap egy mérföldkő. Sok minden történik egy F1-es autó megalkotásakor, hatszáz ember dolgozik rajta. A legnagyobb kihívást a fejlődés folytatása jelenti, próbálunk előrébb jutni a mezőnyben. Képesek vagyunk rá. Fejlődünk az infrastruktúra szempontjából, és a teljesítményre összpontosítunk. - fogalmazott Andrea Stella, aki hozzátette, az elvárásaik realisták, nem számítanak csodára a 2022-es évük után.

A McLaren tehát ebben a szellemiségben vág neki az idei évnek, a „Mindig előre" mottóval. Autójuk a tavalyihoz hasonló festéssel mutatkozott be, a borításon új támogatók logóival. A dizájn esetükben is az oldaldobozoknál mutat eltérést a 2022-eshez képest: erőteljesen alávágott, de felülnézetből széles dizájnt választottak. Elöl kitartottak a Red Bull által tavaly használt vonórudas felfüggesztés mellett.