Társoldalunk:

Verstappen: Már most többet értem el, mint amiről valaha álmodtam

2023.02.09. 17:17

Max Verstappen 25 évesen már 35 futamgyőzelemnél és két világbajnoki címnél tart, szerinte már most többet ért el, mint amiről valaha álmodhatott.

A Red Bull pilótája 2022-ben 15 futamgyőzelmet aratott, amivel megvédte világbajnoki címét. Ezzel olyan kétszeres bajnokokhoz csatlakozott, mint Fernando Alonso, Mika Hakkinen vagy Emerson Fittipaldi, de Verstappen elmondása szerint ez egyáltalán nem foglalkoztatja.

„Azt hiszem, már többet értem el, mint amiről valaha álmodtam volna. Mindig próbálom a legjobbat kihozni magamból, és nem foglalkozom azzal, hol van a helyem a többi bajnok között, csak csinálom a dolgom. Tudom, hogy még 2028-ig van szerződésem, próbálok a lehető legtöbbször nyerni a csapattal. Nem igazán foglalkozom a statisztikákkal, csak próbálom kihozni magamból a legtöbbet, akkor vagyok boldog. Ha egyszer visszavonulok, az szeretném érezni, hogy mindent kihoztam magamból.A Forma-1-ben el kell fogadni, hogy többször veszítünk, mint nyerünk. Mindenki nyerni akar, ezért vagyunk itt. A középmezőnyben kicsit nehezebb, az a tanulószakasz, mindenkinek az a célja, hogy győztes csapathoz kerüljön. Amikor ott vagy, akkor tudod megmutatni, mit tanultál, milyen tapasztalatot szereztél" - mondta Verstappen.