Társoldalunk:

Mentális problémáiról vallott a Mercedes pilótája

2023.02.09. 19:13

George Russell, a Mercedes pilótája a Men's Health magazinnak mesélt arról, hogy milyen segítséget nyújtott neki a pszichológusa a pályán és azon kívül egyaránt.

„Nem foglalkoztatott mindig a mentális egészségem, nagyjából másfél-két éve foglalkozom vele komolyabban. Azóta beszélek pszichológussal, de főleg a pályán mutatott teljesítményem a téma. Csak a beszélgetések után jöttem rá, hogy a pályán kívül is segítenek ezek a foglalkozások. Jobban érzem magam a utána, mintha súlyok kerülnének le rólam. Néha úgy érkezem, hogy nem igazán van miről beszélnem, és tíz perc alatt végzünk, de ekkor is eltart egy órát a beszélgetés" – mondta Russell.

George Russell, a Mercedes pilótájaForrás: AFP/Mauro Pimentel

Russell azt is elmondta, hogy akkor kellett segítséget kérnie először, amikor egy rossz versenyen volt túl, és balesetet is szenvedett.

„Úgy voltam vele, hogy megoldom majd magam a helyzetet, de a segítségkérés mellett döntöttünk. Nagyon örülök, hogy megfogadtam a tanácsot, sokkal könnyebben léptem túl rajta és vetettem magam bele újra a munkába. Mindenkinek vannak nehéz pillanatai, fontos, hogy legyen kivel megbeszélni a nehézségeket" – adott tanácsot Russell.