Társoldalunk:

Korábbi főnöke csalódott Vettelben és ellene szurkol

2023.02.09. 10:49

Mike Krack sajnálja, hogy Sebastian Vettel idén már nem versenyez a csapatában, és reméli, hogy megbánja majd a döntését.

Az Aston Martin luxemburgi csapatfőnöke idén nem az elmúlt két évben megszokott párost fogja irányítani, ugyanis Lance Stroll mellett Fernando Alonso lesz a csapat tagja. Krack mégis úgy érzi, hogy nagyon fog hiányozni neki Vettel, de reméli, az istállója egy jó szerepléssel a németnek is megmutatja, hogy rossz döntést hozott.Az év utolsó versenyein topformában volt, mintha vért ivott volna. Szingapúrban és Szuzukában is látszott rajta, hogy élvezi a versenyzést, ezt a rádióban is megosztotta. Éles volt és nagyon lendületbe jött. Az utolsó néhány futamon látszott rajta a motiváció a versenyképes autóban, úgyhogy azt kell mondanom, hogy le a kalappal előtte – nyilatkozta Krack. – Nehéz időszakon ment át, sokszor az időmérő első szakaszában kiesett, de sosem búsult, hanem folyton példaértékűen támogatta a csapatot és Lance-t."

Mike KrackForrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A csapatfőnök éppen ezek miatt volt elkeseredve, amiért idén már nem számíthat a négyszeres világbajnokra, ezt pedig nem is titkolta.
„Örülök, hogy ott van, ahol, de egyben nagy kár, hogy úgy döntött, távozik. Remélem, meg fogja bánni!"

A Vettel helyére érkezett Alonsót teljesen más személyiségként írta le Krack, így komoly feladat és rugalmasság vár rá, hogy egyben tudja tartani a csapatot és a lehető legjobb teljesítményt elérni az újdonsült párosával. 

Forrás