Társoldalunk:

Elképesztő különbségekre derült fény a Ferrari és a Red Bull között

2023.02.09. 14:11

A mindkét csapat utánpótlásprogramjában jelentős tapasztalatot szerző Callum Ilott elárulta, miként bántak vele az egyik, és miként a másik istállónál.

A maranellóiak és a Milton Keynes-iek utánpótlásprogramja a legsikeresebbek közé tartozik, amit az is mutat, hogy a jelenlegi F1-es csapataikból mind a négy pilóta itt szerzett komoly tapasztalatokat és a Forma–2-be is ez a két akadémia adja a legtöbb versenyzőt.A Red Bull juniorprogramja és a Ferrari akadémiája között azonban óriási különbségekre hívta fel a figyelmet Callum Ilott. A korábban az F2-ben, jelenleg IndyCarban versenyző brit 2015-ben csatlakozott az energiaitalosokhoz, majd 2017-ben a Ferrarihoz került, amely akadémistájaként az igazán nagy sikereit érte el.

„A Red Bullnál egy ember egyszerűen megmondta nekünk, mit fogunk csinálni, majd magunkra hagytak minket, miközben legfeljebb azt mondhattam, hogy rendben. Nagy ritkán kaptam bármiféle visszajelzést – nyilatkozta Ilott. – Amikor a Ferrari akadémiáján csatlakoztam a többiekhez, részletesen elmagyarázták, mi a feladatunk és megmutatták az edzéstervezetet is. Ott együtt csináltuk a dolgokat, azaz jóval családiasabb volt a hangulat."

Callum Ilott az F1-hez legközelebb az Alfa Romeo tesztpilótájaként kerültForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Peter Fox

A Red Bull gyárában elvétve jártam, miközben a Ferrarinál szinte ott éltem, hiszen náluk megfigyelhettem mindent, ami hasznos leckének bizonyult. A Ferrari akadémiáján folyamatosan cserélődtek az emberek és a feladatok, így évente változott az én szerepem is – folytatta Ilott. – A Red Bullnál eldöntötték, hogy a Carlin F3-as csapatánál versenyezzek, míg a Ferrarinál sok döntést én hozhattam meg, és csak a jóváhagyásuk kellett."