Társoldalunk:

Hamilton egykori csapattársa elmondta, miért sokkal jobb az élete az angol nélkül

2023.02.08. 14:24

Valtteri Bottas, az Alfa Romeo finn pilótája nem szokott mellébeszélni, így most sem tette, amikor arról kérdezték, hogy jobban érzi-e magát, mint a sikert sikerre halmozó Mercedesnél.

A 33 éves finn versenyző a 2021-es szezon végén hagyta el öt idényt követően a Mercedest, ahol csapattársa, Lewis Hamilton sorozatban nyerte a világbajnoki címeket, 2014 és 2020 között összesen hatot. 

Bottas így aztán hiába nyert maga is 10 futamot, és tette hozzá a maga részét a német csapat öt konstruktőri világbajnoki címéhez, mindig csak másodhegedűs volt az angol mögött. Hamilton lényegesen nagyobb szava volt az autók építése során, Bottas szava nem igazán számított ebben és másban sem. Nos, az Alfánál ez éppen másként van.

Szép lett az új autó:

A hinwili (a tulajdonos Sauber-csoport révén Svájcban van a székhelyük) csapatnál sokkal nagyobb felelősség van rajta.

"Eleinte nagyon furcsa volt, hiszen itt most egészen más szerepem volt, mint bármelyik korábbi csapatomnál a Forma-1-ben. Több beleszólásom van a dolgokba, és több információ megy keresztül rajtam" - mondta a RacingNews365.com szaklapnak.

Bottas elmondta, hogy már tavaly év elején, azaz közvetlenül az érkezése után bevonták a folyamatokba, ahol ő igyekezett minden tapasztalatával beszállni a munkába. Az Alfánál, mint mondja mindenki nagyon segítőkész volt.

"Amikor a gyárban vagyok, szeretek képben lenni, és, ha kérdésem van azt fel is teszem, ők pedig válaszolnak. Szóval nagyon közvetlen a légkör a csapatnál. Szeretek mindent tudni az új autóról, és azt kell mondjam, hogy a fejlesztések és az irány, amerre megyünk, mind nagyon jó" - mondta Bottas.