Meghátrál a botrányba keveredett FIA-elnök, nem foglalkozik közvetlenül a Forma-1 ügyeivel

Mohammed bin Szulajm, USA Nagydíj 2022
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Mohammed ben Sulayem, FIA President, looks on from the podium during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
2021 decemberében lett az FIA elnöke Mohammed bin Szulajm, de azóta egymás után keveredik furcsa ügyekbe, miközben a csapatfőnökök már finoman szólva sincsenek túl jóban vele.

A 61 éves sportvezető a hírek szerint levelet írt az F1-es csapatoknak, amiben arról tájékoztatott, hogy a továbbiakban nem foglalkozik majd napi szinten a királykategória ügyeivel. A csapatvezetőknél az „verte ki a biztosítékot", hogy bin Szulajm sok kérdésben egymaga hozott döntéseket, mint például a versenyautók felépítésének bizonyos részleteiben, kereskedelmi ügyekben, csapatbővítések kapcsán és más egyéb ügyekben is.

Mohammed bin Szulajm a 2022-es Amerikai Nagydíjon Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

A sportvezető a levél alapján a továbbiakban csak stratégiai kérdésekbe szól bele, de ebben az esetben is csak a szakértői csapata bevonásával.

Az FIA részéről az együléses szakágért felelős igazgató, Nikolasz Tombazisz foglakozik majd a továbbiakban a Forma-1 ügyeivel.

Az FIA részéről annyi tettek hozzá az ügyhöz, hogy bin Szulajm megválasztásakor is arra törekedett, hogy csak a legfontosabb kérdésekbe szóljon bele, azt is csak addig, amíg fel nem áll a szervezet új felépítése, amire januárban került sor.

Bin Szulajm a közelmúltban szexista botrányba is keveredett.