Társoldalunk:

Meghátrál a botrányba keveredett FIA-elnök, nem foglalkozik közvetlenül a Forma-1 ügyeivel

2023.02.08. 18:37

2021 decemberében lett az FIA elnöke Mohammed bin Szulajm, de azóta egymás után keveredik furcsa ügyekbe, miközben a csapatfőnökök már finoman szólva sincsenek túl jóban vele.

A 61 éves sportvezető a hírek szerint levelet írt az F1-es csapatoknak, amiben arról tájékoztatott, hogy a továbbiakban nem foglalkozik majd napi szinten a királykategória ügyeivel. A csapatvezetőknél az „verte ki a biztosítékot", hogy bin Szulajm sok kérdésben egymaga hozott döntéseket, mint például a versenyautók felépítésének bizonyos részleteiben, kereskedelmi ügyekben, csapatbővítések kapcsán és más egyéb ügyekben is.

Mohammed bin Szulajm a 2022-es Amerikai NagydíjonForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Chris Graythen

A sportvezető a levél alapján a továbbiakban csak stratégiai kérdésekbe szól bele, de ebben az esetben is csak a szakértői csapata bevonásával.

Az FIA részéről az együléses szakágért felelős igazgató, Nikolasz Tombazisz foglakozik majd a továbbiakban a Forma-1 ügyeivel.

Az FIA részéről annyi tettek hozzá az ügyhöz, hogy bin Szulajm megválasztásakor is arra törekedett, hogy csak a legfontosabb kérdésekbe szóljon bele, azt is csak addig, amíg fel nem áll a szervezet új felépítése, amire januárban került sor.

Bin Szulajm a közelmúltban szexista botrányba is keveredett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK