Társoldalunk:

Kiderült, hogy működik majd a csapatfőnök nélküli Alfa Romeo a Forma-1-ben

2023.02.08. 17:33

Miután Fred Vasseur a Ferrari csapatához igazolt, az Alfa Romeónál úgy döntöttek, közvetlenül nem töltik majd be a szakember által üresen hagyott pozíciót.

A 2023-as F1-es szezont klasszikus csapatfőnök nélkül kezdi majd az Alfa Romeo. Egy háromfős irányítása lesz a csapatnak, most pedig az is kiderült, mindez hogy fog majd működni a valóságban.

Az Alfa Romeo C43-as versenyautóját kedden mutatták be, amin a McLaren korábbi csapatfőnöke, a Sauber csoport jelenlegi vezérigazgatója, Andreas Seidl és Alessandro Alunni Bravi vett részt a csapat képviseletében.

Alessandro Alunni Bravi (középen) lesz a csapat vezetője, de nem klasszikus csapatfőnökForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Nem csak egyféleképpen lehet vezetni egy Forma-1-es csapatot, ezért úgy döntöttünk, hogy megosztjuk a feladatokat" – mondta Alunni Bravi. „Én fogom képviselni a csapatot, ami azt jelenti, hogy szorosan együtt fogok dolgozni a vezető mérnökünkkel, Xevi Pujolarral és a sportigazgatóval, Beat Zehnderrel. Én képviselem majd a csapatot az FIA, a Forma-1, a média és a szponzorok felé. Úgy gondolom, ez a legjobb módja annak, hogy megosszuk a feladatokat. Ez egy más felépítés, minden csapatnak meg kell találnia a számára legmegfelelőbb struktúrát. A legfontosabb a hatékonyság, de nem csak a gyárban és a pálya mellett, hanem a pályán is."