Társoldalunk:

Már a szezon előtt mástól kér tanácsot a Ferrari új csapatfőnöke

2023.02.08. 08:05

Frédéric Vasseurre az a feladat vár, hogy 15 év szünet után ismét világbajnoki cím(ek)et szerezzen a Ferrarinak, ehhez pedig már az első versenyhétvégét megelőzően segítséget kap az elődjétől.

Az Alfa Romeótól érkezett francia szakember a rengeteget kritizált Mattia Binottótól gond nélkül vette át a stafétát. A szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után kezdődtek a tárgyalások, majd négyszemközt is beszélt svájci-olasz kollégájával, aki támogatta őt az utódjaként.

Vasseur azonban egy másik korábbi csapatfőnökkel, a Ferrarit 1993 és 2007 között irányító Jean Todttal még gyakrabban beszél a kinevezése óta. A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki posztjáról 2021-ben távozó honfitársa az olasz istállóval hét konstruktőri és hat egyéni világbajnoki címet nyert, így Vasseurnek megérheti meghallgatni a tanácsait.

A Ferrarinál remélik, Vasseur újra a siker útjára tereli a csapatotForrás: AFP/credit: © Scuderia Ferrari Press Office/Handout

„Több mint 20 éve ismerem, mindig közel állt a pályafutásomhoz. WhatsAppon szoktunk beszélni, de hamarosan találkozunk is. Közel maradt a Forma–1-hez, úgyhogy akármilyen tanácsot szívesen fogadok tőle, még ha nehéz is összehasonlítani a mait a Jean-féle Ferrari-korszakkal" – nyilatkozta Vasseur.

A Ferrari és Jean Todt között máig fennáll egy kapcsolat, ugyanis a csapat egyik pilótájának, Charles Leclerc-nek a menedzsere Nicolas Todt, Jean fia.

Vasseur azt is elmondta, hogy a Ferrari elnökével, John Elkannal, valamint a cég vezérigazgatójával, Benedetto Vignával is naponta tartja a kapcsolatot, gyakran személyesen is, ám ettől függetlenül fel van hatalmazva arra, hogy úgy irányítsa a csapatot, ahogyan akarja.

Forrás