Vágólapra másolva!
Kedden délelőtt megtartotta 2023-as autóbemutatóját az Alfa Romeo Forma-1-es csapata. Természetesen az eseményen a csapat rutinos finn pilótája, Valtteri Bottas is elmondta véleményét a C43-as kódjelű versenyautóról.

Valtteri Bottas az M4 Sportnak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy az új autó fejlesztésében milyen aktívan vállalt szerepet.

Tavaly kezdtük a közös munkát, és minden múltbeli tapasztalatomat és technikai tudásomat próbáltam beleadni.

Ha van egy ötletem vagy kérdésem, előállok vele, megbeszéljük. Igazán nyitott minden a csapaton belül. Szeretek tudni minden részletet az új autóról, és szerintem elmondható, hogy a beállítási irány, az autó múlt évi fejlesztésének iránya megfelelő volt. Ez a munka folytatódik tovább most. Az új autóval remélem, minden még jobb lesz. És dolgozunk tovább a fejlődésért" – mondta a finn pilóta, aki szerint idén jóval sokoldalúbb autóval rukkoltak elő az új szezonra.

"A szimulátoros adatok alapján úgy érzem, hogy ez az autó sokkal sokoldalúbb, és nem csak a lassú vagy csak a gyors pályákon jó" – jelentette ki Bottas. "Az egyik korlátunkat tavaly a nagy sebességű pályák, a nagy tempó melletti terhelés és egyensúly jelentette. Elméletben ez sokkal jobb lesz. Meglátjuk." - vélekedett az Alfánál második idényére készülő pilóta.

Valtteri Bottasnak tetszik az új Alfa Romeo, amely szerinte gyorsnak tűnik Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Aztán miután csapattársát is kérdezték az általa nyújtott segítségről, a finn még gyorsan visszakérte a szót, hogy pontosíthassa a válaszát.

– viccelődött Bottas.

Az olasz-svájci F1-es csapat kívül-belül agresszív 2023-as autójáról készült galériánkat ide kattintva nézheti meg.