Hatalmas a botrány a Forma-1-es Brit Nagydíj körül

F1 - GREAT BRITAIN GRAND PRIX 2017 ANGLETERRE Auto formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GP GREAT-BRITAIN JUILLET JULY Motorsport Horizontal CAR F1 GRAND PRIX RACE WORLD CHAMPIONSHIP
Hatalmas az érdeklődés a júniusi Brit Nagydíjra
Vágólapra másolva!
A 2023-as silverstone-i nagydíjra dinamikus jegyárképzést vezettek be, ez pedig kiverte a biztosítékot a Forma-1 rajongók körében.

A Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban hatalmas vitát váltott ki, amikor a 2023-as futamra szóló jegyek árusításakor az árak a kereslet és az éppen online lévő rajongók számának függvényében emelkedni kezdtek.

A július 9-én esedékes futamra minden jegy elkelt, sok jegy viszont jóval négy számjegyű összeg fölött talált gazdára, ami fontban mérve hatalmas összeget jelent.

A Mexikóvárosi Nagydíj promótere, Alejandro Soberón azonban úgy véli, hogy ez az árképzési rendszer nem a rajongók ellen van, annak ellenére hogy sokakat felzaklathat ez az eljárás.

„Továbbra is folytatniuk kellene, de ez sok rajongót fel fog bosszantani. Ez egy lost-lost helyzet.

- nyilatkozta Alejandro Soberón úgy véli, hogy Silverstone helyesen tették, hogy a dinamikus rendszerrel biztosították, hogy a valódi rajongók jogos áron tudjanak vásárolni.

Hatalmas az érdeklődés a júniusi Brit Nagydíjra Forrás: DPPI via AFP/Frederic Le Floc H

„Bármi, ami segít csökkenteni a másodlagos piacot, azt ki kell próbálni, és Silverstone-ban véleményem szerint helyesen cselekedtek. Meg kell találniuk a megfelelő egyensúlyt.

- folytatta a Mexikóvárosi Nagydíj promótere, aki egy konkrét példát is felhozott a jegyüzérek ellen.

Alejandro Soberón, az Inter-American Entertainment Corporation elnöke és vezérigazgatója Forrás: NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra

„Nem lehet bővíteni a kapacitást. 120 ezer jegyet bocsátottunk árusításra egy sztár koncertjére, és a vásárlási platformot 2,4 millió különböző felhasználó kereste fel, akik jegyet akartak vásárolni.

Nem változtattunk a jegyárakon, 100 ezer jegyet adtunk el 250 dollárért. Ezek közül a jegyek közül ma sokat 10 ezer dollárért árulnak a másodlagos piacon, ez igazságos a rajongókkal szemben?"

- mondta Alejandro Soberón.