Megdöbbentő bejelentést tett Daniel Ricciardo

Forma-1, Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) McLaren F1 Team MCL36 Mercedes-AMG F1 M13 during the F1 Lenovo Grand Prix De France 2022 on July 23th, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A McLarentől két idény után menesztett Daniel Ricciardo a 2023-as szezonban a Red Bull tartalékpilótája lesz. Az ausztrál versenyző így hosszú évek után nem lesz ott a rajtrácson az első futamon.

Ricciardo ugyan nem kapott F1-es ülést, ettől függetlenül meglepő, hogy kihagyja a szezonnyitót. Egyelőre kérdéses, hogy visszatér-e még valaha az ausztrál versenyző a száguldó cirkuszba, saját bevallása szerint ezt attól teszi függővé, mennyire lesz motivált a jövőben.

mondta meglepetésre a 33 éves pilóta.

Daniel Ricciardo kihagyja a szezonnyitót Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

"Ez talán elkezd felmelegíteni néhány korábbi érzést. Aztán ott leszek Melbourne-ben, az lesz az első futam, amin részt veszek.

Valószínűleg az megteszi majd, amit kell. Azt hiszem, Melbourne valószínűleg elég sokat elárul majd" - tette hozzá Ricciardo.

Az ausztrál versenyző tehát kihagyja a Red Bull és a Forma-1 első idei futamát,

ugyanakkor a sok szimulátoros teendővel vélhetően így is zsúfolt szezonja lesz.

A versenyzők személyét illetően a Red Bull idén sem változtatott: a kétszeres világbajnok, címvédő Max Verstappen csapattársa 2023-ban is Sergio Pérez lesz.

A Forma-1 idei, 23 futamból álló idénye március első hétvégéjén kezdődik Bahreinben.

Forrás