Társoldalunk:

A korábbi csapatmenedzser szerint Verstappen hisztis viselkedése nem méltó egy kétszeres világbajnokhoz

2023.02.05. 16:45

A Ferrari és a Williams egykori csapatmenedzsere, a manapság újságíróként dolgozó Peter Windsor arra szólította fel Max Verstappent, hogy jobb példát mutasson.

Az F1 kétszeres címvédője január közepén győzelmi esélyesként feladta a virtuális Le Mans-i 24 órás futamot, miután többször is hálózati problémákkal szembesült. Verstappen felháborodott a verseny után, azt állította, hogy soha többé nem vesz részt rajta, az eseményt pedig viccnek nevezte. Peter Windsor szerint a holland viselkedése helytelen volt, hiszen világbajnokként példát kellene mutatnia.Ez eléggé hisztis [viselkedés] volt. Felidegesítette magát azon, hogy részt vett egy szimulátoros versenyen – nyilatkozta Windsor. – Egy kétszeres világbajnoknak példát kellene mutatnia a fiatalabb és a saját generációjának is, mégis úgy tesz, mintha sosem történnének technikai problémák?! Ugyan már! Én is Max-szurkoló vagyok, de valakinek meg kéne mondania neki, hogy maradjon nyugodt, maradjon önmaga. Egyszerűen nevetséges, hogy emiatt elkezd hisztizni."

Verstappen viselkedését kritizálta a Ferrari egykori csapatmenedzsereForrás: AFP/Daniel Leal

Egy világbajnoknak illemtudóan és méltósággal kellene viselkednie, nem pedig mérgelődnie és frusztráltnak lennie a saját világán kívül történő dolgok miatt – a saját világa alatt a kocsijának a pilótafülkéjét értem."

Forrás