Társoldalunk:

Verstappen magyarázkodik a magánrepülőjébe épített F1-szimulátor miatt

2023.02.04. 14:25

Helmut Marko abszurd kijelentése után terjedt el a hír, miszerint a kétszeres világbajnok Max Verstappen csúcstechnológiás Forma–1-szimulátort építtetett a magánrepülőjébe, hogy a hosszú utak alatt is a munkájával foglalkozhasson. A holland pilóta azonban most megszólalt az ügyben és tagadja, hogy ilyesmit tett volna.

Meglepő kijelentést tett nem rég a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko a német Sport1-nek, ugyanis azt állította, hogy Max Verstappen olyannyira nem fordított hátat a virtuális versenyzésnek, hogy még a magánrepülőgépébe is szimulátort telepített. A Red Bull pénteki autóbemutatóján aztán magyarázkodhatott a kétszeres holland világbajnok, aki szerint félreértés történt. 

Verstappen tiszta vizet öntött a magánrepülőgépébe épített szimulátorrólForrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Arturo Holmes

"Azt hiszem Helmut mondta ezt, de kicsit félreértette, amiről tavaly beszéltünk. Új motorhome-ot építek magamnak, amivel az európai versenyekre fogok utazni, és valóban azt mondtam neki, hogy abba fogok tenni egy szimulátort, amin esténként vezethetek majd. Azt mondanám, hogy ez az egyik hobbim, és fejleszti a reflexeimet is, de itt egyértelműen egy félreértésről volt szó. Nem fogok szimulátort rakni a repülőmbe, az szerintem is abszurd lenne!" - mondta nevetve Verstappen a Motorsport.com-nak.