Társoldalunk:

A Mercedes nem esik kétségbe, hiába rabolják el újabb és újabb fontos embereit

2023.02.04. 19:59

A Forma-1-ben szereplő Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, a német istálló fel van rá készülve, hogy a rivális csapatok rendre az legjobbjaikkal töltik fel az állományukat.

A német csapatfőnök erről annak kapcsán beszélt a Racingnews 365 odalnak, hogy január közepén távozott a csapat stratégiájáért felelős James Vowles, aki a Williams csapatfőnöke lesz a következő idénytől. Vowes a technikai igazgató James Allison és a motorfejlesztés egyik vezetője, Andy Cowell után a harmadik fontos Mercedes-muntárs, aki elhagyja a csapatot. 

James Vowles Lewis Hamiltn jobbján a 2019-es Magyar Nagydíj eredményhirdetése soránForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Wolff azonban más oldalról közelíti meg az "agyelszívást", szerinte ugyanis ez azt mutatja, hogy a Mercedes milyen erős csapat.

"Mindig készen kell állnunk az ilyen helyzetekre, rendszeresen előfordul, hogy egy-egy munkatársunk távozik, és üresedést hagy maga után. Számomra azonban ez csak azt bizonyítja, hogy alkalmas, a munkájuk során folymatosan fejlődő szakemberekkel dolgozik a csapatunk."

Wolff elmondta, a csapatnál mintegy 90 alkalmazott dolgozik most, akik között sok olyan tapasztaltabb kolléga van, akik eddig nem az "első vonalban" dolgoztak, most viszont megkapják a lehetőséget, hogy "egyedül repüljenek".

"Abszolút biztos vagyok benne, hogy a szervezet jó irányban halad, és nem gyengülünk James távozásával" - mondta Wolff.