Társoldalunk:

Hatalmas bejelentésre készült a Red Bull, de egy baki miatt lebukott

2023.02.03. 07:46

Sajtóhírek szerint nagy hírt készül bejelenteni a Red Bull a pénteki bemutatóján, ugyanis pénteken a 2023-as autómodell mellett a leendő motorpartnerük kilétéről is hull le a lepel.

Magyar idő szerint 15 órától a Red Bull csapata is bemutatót tart, és lehull a lepel az RB19-ről, ám a New York-i eseményen nem csak az új autó, illetve annak festésén lesz a hangsúly, hanem egy nagy bejelentésre is készülnek az energiaitalosok. Bár egy apró bakinak köszönhetően már pontosan lehet tudni, mi áll majd a bejelentés mögött. Az érintettek ugyanis néhány médiumnak, illetve hírügynökségnek már előre elküldték sajtóközleményüket, miszerint a Red Bull a Ford partnere lesz a 2026-os szezontól kezdődően.Ezt azonban olasz ANSA hírügynökség már csütörtök este kiszivárogtatta, miközben az eredeti tervek szerint csak péntek délután jelenhetett volna meg a hír. 

A Red Bullnak 2026-tól új motorpartnere leszForrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Így a Red Bull és a Honda közötti partneri kapcsolat 2025 végén megszűnik, és a japánoknak új partnert kell keresniük, persze csak ha azután is maradni akarnak majd a Forma–1-ben.