A Forma-1-es csapatfőnökök már a pokolba kívánnák az új FIA-elnököt

F1 Abu Dhabi Grand Prix 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports uae united arab emirates world yas marina Sheikh Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan Mohammed Ali Al Shorafa Al Ham
Bin Szulajm (középen) egyre több ellenszenvet vált ki a csapatvezetőkből
Vágólapra másolva!
A BBC szerint a Forma-1-es csapatfőnökök ellenszenvet éreznek az FIA-elnök Mohammed bin Szulajm iránt, akinek a helyére már egy utódot is kinéztek.

2021 decemberében érkezett új elnök az FIA élére, a leköszönő Jean Todt helyére Mohammed bin Szulajm érkezett, akinek az első lépéseit még dicsérték, azonban mára már nem ennyire pozitív a korábbi raliversenyző megítélése - derült ki a motorsport.com oldaláról.

Ehhez hozzátartozott a monzai verseny befejezése, a japán daruskocsis eset, valamint a 2023-as versenynaptár körüli viták, ráadásul nemrég felszínre került, hogy szexista megjegyzéseket tett.

Eközben az FIA és a FOM között újabb vita folyik: míg Bin Szulajm szorgalmazza egy 11. csapat érkezését a Forma-1-be, és most már az is kiderült, hogy kiket vár az FIA az F1-be. A FOM viszont nem szeretné a dolgot, mivel így a jelenleg meglévő csapatoknak kisebb szelet jutna a bevételi tortából, az F1-vezérigazgató Domenicali pedig a márka felhígulástól tart.

Bin Szulajm (középen) egyre több ellenszenvet vált ki a csapatvezetőkből Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Bin Szulajm nemrég tett megjegyzése sem segíthetett az FIA-F1 vitán, hiszen azt mondta, hogy a Forma-1 az FIA-é, és csak bérbe adták azt. Erre a BBC-nek reagált egy meg nem nevezett csapatfőnök:

, míg egy másik vezető ezt tette hozzá:

A hírek szerint a Liberty Media és a csapatok is azt szeretnék, ha Bin Szulajm távozna a posztjáról, sőt már egy utódot is kinéztek a helyére: a korábbi F1-csapatfőnök Dave Richards érkezhetne.