Fülöp-szigeteki tehetség került be az F1 Akadémia tanulói közé

W Series Round 2:Barcelona - Race W Series Academy W Series motorsport Barcelona-Catalunya Circuit Tatuus–Alfa Romeo F3 T-318 sports news Urbanandsport Nurphoto Horizontal
Bianca Bustamante, from W Series Academy, during the W Series race of the Formula 1 Pirelli GP of Spain, held at the Barcelona-Catalunya Circuit, in Barcelona, on 21th May 2022. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az F1 Academy rendszerben érdekelt Prema csapata bejelentette első versenyzőjét, aki nem más, mint a filippínó Bianca Bustamente.

A 18 éves pilóta a Prema első igazolása, és a tehetségképző istálló nagyon nagy jövőt lát benne. A mindössze 18 éves Fülöp-szigeteki versenyzőnek a tavalyi volt az első idénye az együléses szériaautók világában, és nem vallott szégyen: a csak női versenyzőket felvonultató W Seriesben az első futamán rögtön a pontszerző 9. helyen végzett, a szezon végén pedig a 15. helyen zárt, és ő lett az év újonca.

A Prema egyelőre a Formula 4 UAE sorozatban veti be Bustamentét, aki a sorozat harmadik futamán máris pontszerző volt.

A csak női pilótákat felvonultató F1 Academy sorozatának célja, hogy elősegítse a hölgyek F3-ba, F2-be és végső célként az F1-be jutását. A sorozatban 5 csapat indul majd 3-3 autóval.