Vágólapra másolva!
Mick Schumacher idén a Mercedes mellett a McLaren Forma-1-es csapatánál is tesztpilóta lesz. A német autóversenyző hamarosan elkezdi a munkát a brackley-ieknél: nemrég fel is bukkant az istálló főhadiszállásán, ahol üléspróba várt rá.

A legendás Forma-1-es versenyző, Michael Schumacher fia elsősorban Lewis Hamilton és George Russell munkáját fogja segíteni tesztpilótaként 2023-ban.

A német pilóta minden versenyhétvégén jelen lesz, de elsősorban a szimulátorban fog dolgozni. Emiatt nemrég üléspróbán is járt a csapat főhadiszállásán, Brackley-ban.

A Mercedes Forma-1-es csapata december 15-én jelentette be, hogy tesztpilótaként szerződteti Mick Schumachert, aki 2021-ben és 2022-ben a Haasnál versenyzett,

ám nem hosszabbítottak vele. Az amerikai istálló a rutinos Nico Hülkenbergnek szavaz bizalmat Kevin Magnussen mellett.

A Mercedes mellett azonban a McLaren számára is elérhetővé válik a német pilóta, aki szükség esetén a wokingiaknál fog dolgozni.

Az Ezüstnyilak nem először osztják meg az aktuális tartalékjaikat partnercsapatokkal, tavaly Nyck de Vries is kipróbált más autót egy-egy szabadedzésen.

Andrea Stella, a McLaren új csapatfőnöke korábban Michael Schumacherrel is együtt dolgozott, akkor még teljesítménymérnökként.