Társoldalunk:

Verstappen honfitársa teljesen másképpen készül élete első teljes F1-es szezonjára

2023.02.02. 12:04

Nyck de Vriesnek elődje, Pierre Gasly egykori edzője segít az erőnlét fejlesztésében a szezont megelőzően, ez az időszak pedig minden korábbi évkezdeténél megerőltetőbb a holland számára.

Az AlphaTauri új pilótája elárulta, hogy a Forma–2 és a Forma–E bajnoki címéhez vezető úton sem kellett annyira edzenie, mint most, pedig még el sem kezdődött az idény. A hétfőn a 28. születésnapját ünneplő De Vries és trénere, Pyry Salmela a dubaji edzőtáborban készül a március elején kezdődő szezonra.

„Már a Forma–2-ig vezető utam során is elkötelezett voltam az edzéseken, volt edzőm és élveztem is a tréningeket. Amikor a Forma–E-be kerültem, a fittség kevésbé volt fontos tényező, így akkoriban sok más dolog előtérbe került az életemben. Az elmúlt 2-3 évben már úgy edzettem, ahogy nekem tetszett, és szinte csak szórakozásból jártam edzőterembe – ez most megváltozott."

A holland versenyző azt is elárulta, hogy a fizikai dolgok mellett mentálisan is másképpen kell felkészülnie a 2023-as versenyszezonra.
Az elkötelezettségem és az elszántságom nagy érték és erősség, de ugyanakkor gyengeség is. Amikor túl sokat akarok, eltévedek a részletekben, és ilyenkor nem tudok úgy fókuszálni. A túlzott akarat megbénítja az intuíciót és az érzéseket, márpedig a versenyzéshez ezek is nagyon szükségesek – vallotta be De Vries. – A részletek ugyanakkor szintén fontosak, ám úgy, hogy közben meg kell őrizni az egyensúlyt is. Ha megnézzük a Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig című dokumentumfilmet, abban ő is a részletekre hívta fel a csapattársai figyelmét. Ő egy élő legenda, és olyan volt, mint egy gép, de ehhez az is kellett, hogy jól egyensúlyozza a dolgait. Igényesnek kell lenni és minden területen törekedni a sikerre, de aki túl messzire megy, annak ez a visszájára is fordulhat."

Forrás