Verstappen honfitársa teljesen másképpen készül élete első teljes F1-es szezonjára

Nyck de Vries
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Nyck de Vries of Holland and Scuderia AlphaTauri meets the press during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nyck de Vriesnek elődje, Pierre Gasly egykori edzője segít az erőnlét fejlesztésében a szezont megelőzően, ez az időszak pedig minden korábbi évkezdeténél megerőltetőbb a holland számára.

Az AlphaTauri új pilótája elárulta, hogy a Forma–2 és a Forma–E bajnoki címéhez vezető úton sem kellett annyira edzenie, mint most, pedig még el sem kezdődött az idény. A hétfőn a 28. születésnapját ünneplő De Vries és trénere, Pyry Salmela a dubaji edzőtáborban készül a március elején kezdődő szezonra.

„Már a Forma–2-ig vezető utam során is elkötelezett voltam az edzéseken, volt edzőm és élveztem is a tréningeket. Amikor a Forma–E-be kerültem, a fittség kevésbé volt fontos tényező, így akkoriban sok más dolog előtérbe került az életemben.

A holland versenyző azt is elárulta, hogy a fizikai dolgok mellett mentálisan is másképpen kell felkészülnie a 2023-as versenyszezonra.

Amikor túl sokat akarok, eltévedek a részletekben, és ilyenkor nem tudok úgy fókuszálni. A túlzott akarat megbénítja az intuíciót és az érzéseket, márpedig a versenyzéshez ezek is nagyon szükségesek – vallotta be De Vries. – A részletek ugyanakkor szintén fontosak, ám úgy, hogy közben meg kell őrizni az egyensúlyt is.

Igényesnek kell lenni és minden területen törekedni a sikerre, de aki túl messzire megy, annak ez a visszájára is fordulhat."