Társoldalunk:

Aggódik a csapatfőnök, óriási bajban a Red Bull

2023.02.01. 13:39

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a költségsapka miatt kiszabott büntetés hátráltatja a 2023-as autójuk fejlesztését, ami szerinte éreztetni fogja a hatását.

A Red Bull nem tett eleget maradéktalanul a költségsapka-szabályozásban foglaltaknak, ezért októberben 7 millió dolláros büntetést kapott, valamint az istállónál 10 százalékkal kevesebb időt fordíthatnak az aerodinamikai fejlesztésekre.

A csapat időközben már a büntetés 25 százalékát letöltötte, a bírságot kifizették, de a fejlesztési korlátozásukból még 9 hónap hátramaradt. Christian Horner szerint ezek a szankciók komoly hatást gyakoroltak a csapatukra, de azért megpróbálják kihozni a legtöbbet a lehetőségeikből.

Valószínűleg már majdnem 25 százalékban túl vagyunk a büntetésen, és természetesen ennek hatása van. Jelentősen korlátozza az időnket, amelyet a szélcsatornában tudunk eltölteni minden negyedévben. És úgy gondolom, hogy a csapatnak alkalmazkodnia kell ehhez" - mondta Christian Horner.

Christian Horner szerint a súlyos büntetés alaposan hátráltatja csapatátForrás: Belga via AFP/BELGA/Jonas Roosens

"És ez csak azt jelenti, hogy egy kicsit koncentráltabbnak és fegyelmezettebbnek kell lennünk abban, amit a szélcsatornában vagy a szimulációs eszközeinkben tesztelünk. Ez egy újabb kihívás. És az biztos, hogy ez egy hátrány a tavalyi évhez képest. De nagyon rátermett embereink vannak, akik nyilvánvalóan a lehető legjobbat akarják kihozni a csapatunkból, és a lehető leghatékonyabb és legeredményesebb módon járnak el" - tette hozzá a 49 éves brit szakember.

Forrás