Társoldalunk:

Ekkor derül ki, teljesül-e Lewis Hamilton régi álma

2023.01.31. 11:19

Március végéig eldől, visszatérhet-e a Forma-1 Dél-Afrikába, vagy a verseny a 2024-es naptárba sem kerül be. A száguldó cirkusz három évtized után versenyezne ismét az afrikai kontinensen, ami Lewis Hamilton vágyai között is szerepel.

Hosszú évek óta téma már Dél-Afrika visszatérése, már arról is szó volt, hogy esetleg bekerül a 2023-as versenynaptárba is, erre azonban végül nem került sor. Tavaly már a Kyalami versenypálya üzemeltetői komoly tárgyalásokat folytattak a Forma-1 vezetőivel, most pedig legfrissebb hírek szerint 2024-ben jó esély van arra, hogy Dél-Afrika futamot rendezzen.

2024-ben visszatérhet a Dél-afrikai futamForrás: Getty Images/2011 Getty Images/Pascal Rondeau

Ennek érdekében a szervezők egy amerikai partnerrel erősítettek, közben az F1-gyel folytatott tárgyalások is folytatódnak. A RacingNews365 értesülése március 31-ig eldőlhet a kérdés, hogy 2024-ben láthatunk-e Dél-afrikai Nagydíjat.

A döntés egyébként hatással lehet a Belga Nagydíj sorsára is hatással lehet, a Spá-i futam a 2023-as versenynaptárba is csak akkor került be, amikor biztossá vált, Dél-Afrika nem tér vissza.