Vágólapra másolva!
A Forma–1-es pilóták számára elengedhetetlen, hogy a versenyek során hidratáltak maradjanak, ezért az autójukban van egy külön italrendszer. Az alábbi videóban Chris King, a Mercedes projektkoordinátora mutatja be Anthony Davidson szimulátorpilótával, hogy a gyakorlatban hogyan is működik a hidratálás.

A Forma–1-ben gyakran előfordul, hogy a mérnökük a csapatrádión keresztül emlékeztetik a versenyzőket arra, hogy igyanak. Igaz, ez nem egy előzés vagy egy boxkiállásra vonatkozó felhívás, de igenis fontos információ, amely biztosítja, hogy a versenyzők a verseny során hidratáltak maradjanak.

A pilóták ugyanis a verseny során rengeteg folyadékot - ezáltal súlyt veszítenek, ami akár 2 és 3,5 kilogramm között is lehet.

Az itatórendszer a versenyző sisakjához csatlakozik, és egy csövön keresztül adagolja a folyadékot a versenyző szájába. Ez lecsatlakoztatható, amikor a versenyző be- és kiszáll az autóba, ezért is van, hogy a verseny végén gyakran látni egy vízfröccsenést, amikor a versenyző kiszáll az autóból.