Elképzelhető Sebastian Vettel visszatérése a Forma-1-be, de nem most

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Sebastian Vettel
Sebatian Vettel before the drivers parade ahead of the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 20, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Elképzelhető a versenyzéstől az előző idény végén visszavonult négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel visszatérése a Forma-1-be, de erre biztosan nem a közeljövőben fog sor kerülni.

A 35 éves német pilóta mindenkit meglepve éppen a Hungaroringen jelentette be, hogy kiszáll a körforgásból, és felhagy az aktív versenyzéssel. Az ugyanakkor egyáltalán nem zárható ki, hogy egyszer még visszatér a száguldó cirkuszba. Persze már nem versenyzőként, hanem valamelyik csapat - erre nyilvána Red Bull a legesélyesebb - vezető munkatársaként.

Erről Helmut Marko, az osztrák csapat főtanácsadója és pilótafejlesztési programjának vezetője beszélt a német Sport.de oldalnak nyilatkozva.

"Tudjuk, hogy nyitott gondolkodású, intelligens fiatalember, aki mindig keményen dolgozik – mondta Marko, aki a hetvenes évek elején maga is F–1-es versenyző volt.

Korábban elmondta, több időt szeretne tölteni a családjával, de ha például vezetői pozícióba kerülne, ugyanolyan erőfeszítéssel és utazással járna a részéről, mint versenyzőként. Ezért aztán Vettelnek időre van szüksége, hogy átgondolja a jövőjét."