Társoldalunk:

Elképzelhető Sebastian Vettel visszatérése a Forma-1-be, de nem most

2023.01.30. 08:17

Elképzelhető a versenyzéstől az előző idény végén visszavonult négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel visszatérése a Forma-1-be, de erre biztosan nem a közeljövőben fog sor kerülni.

A 35 éves német pilóta mindenkit meglepve éppen a Hungaroringen jelentette be, hogy kiszáll a körforgásból, és felhagy az aktív versenyzéssel. Az ugyanakkor egyáltalán nem zárható ki, hogy egyszer még visszatér a száguldó cirkuszba. Persze már nem versenyzőként, hanem valamelyik csapat - erre nyilvána  Red Bull a legesélyesebb - vezető munkatársaként. 

Erről Helmut Marko, az osztrák csapat főtanácsadója és pilótafejlesztési programjának vezetője beszélt a német Sport.de oldalnak nyilatkozva.

"Tudjuk, hogy nyitott gondolkodású, intelligens fiatalember, aki mindig keményen dolgozik – mondta Marko, aki a hetvenes évek elején maga is F–1-es versenyző volt. Ugyanakkor, pályafutása után először meg kell találnia önmagát, hogy megfogalmazza, mit is akar pontosan. Korábban elmondta, több időt szeretne tölteni a családjával, de ha például vezetői pozícióba kerülne, ugyanolyan erőfeszítéssel és utazással járna a részéről, mint versenyzőként. Ezért aztán Vettelnek időre van szüksége, hogy átgondolja a jövőjét."