Társoldalunk:

Nem akárkitől kapott elképesztő bókot, új csapat dobhat mentőövet Mick Schumachernek

2023.01.27. 08:19

A legendás F1-es versenyző, Michael Schumacher fia, Mick idén apja egykori csapatánál, a Mercedesnél lesz tesztpilóta. Azonban nem biztos, hogy ez sokáig így is marad. Az autóversenyzés egy másik legendája, Mario Andretti ugyanis elismerően beszélt a "kis Schumiról", szerinte hamarosan újabb esélyt kaphat. 

Két évet versenyzett a Haasnál, de végül nem kapott szerződéshosszabbítást Mick Schumacher az F1-ben, így a hétszeres világbajnok Michael Schumacher 23 éves fia idén a Mercedesnél lesz tesztpilóta.

Az 1978-ban az F1-ben vb-címet nyert Mario Andretti szerint azonban nem ez lesz a fiatal pilóta számára a végállomás.

Mick Schumacher idén a Mercedes tartalékpilótája leszForrás: mickschumacher/Instagram

Mick az előző szezonban óriásit fejlődött, ez nem is lehet kérdés. Látszott a teljesítményén a javulás. Biztos vagyok benne, hogy valaki lecsap majd rá. A ilyen tehetségek nem veszhetnek el" – mondta Andretti Michael Schumacher fiáról.

A 82 éves korábbi pilóta fia, Michael Andretti is szerepelt az F1-ben, akinek az utóbbi évtizedekben több csapata is szerepel különböző szériákban. Jelenleg pedig éppen azon van, hogy a Forma-1-be is betörjön, ez pedig megnyithatja majd a kapukat Mick Schumacher előtt is.