Társoldalunk:

A korábbi F1-es pilóta nem ismeri el Max Verstappen világbajnoki címét

2023.01.25. 13:13

A Renault egykori pilótája, Vitalij Petrov nem mindennapi kijelentést tett Max Verstappen világbajnoki címével kapcsolatban. Az orosz versenyző szerint ugyanis érvénytelen a holland világbajnoki címe, azt is elárulta, miért gondolja így.

A kétszeres világbajnok Max Verstappen 2022-ben elképesztő fölénnyel ért fel a csúcsra, így kétség sem férhet ahhoz, hogy megérdemelten lett ismét a legjobb. Ám nem mindenki gondolja ezt így a Red Bull pilótájáról, igaz, Vitalij Petrovnak nem a holland eredményeivel akad gondja.

Vitalij Petrov szerint akkor lenne érvényes Verstappen világbajnoki címe, ha lenne orosz versenyző az F1-benForrás: Artyom Geodakyan/TASS/Artyom Geodakyan

Egyetlen világbajnoki vagy olimpiai címet sem tartok érvényesnek, ami úgy született, hogy Oroszország nem volt ott" – mondta az orosz sajtónak a Renault egykori pilótája. Bár a F1-ben nem tették kötelezővé az orosz sportolók kizárását, a Haas úgy döntött, hogy szerződést bont a mezőny egyetlen orosz pilótájával, Nikita Mazepinnel, aki így már nincs ott a mezőnyben.

Bár annak fényében, hogy Mazepin nem hagyott túl mély nyomot maga után, különösen erős Petrov kijelentése. Valljuk be, valószínűleg nem az orosz pilóta taszította volna le a trónról Verstappent.