Az FIA-elnök a szörnyű reklámjával magára uszította az F1 vezetőit

Forma-1, Miami Nagydíj, Mohammed bin Szulajm, Greg Maffei, John Elkann
MIAMI, FLORIDA - MAY 08: Mohammed ben Sulayem, FIA President, Liberty Media boss Greg Maffei and Ferrari Chairman John Elkann talk on the grid during the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 08, 2022 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos következményei lehetnek – és az F1 vezetői részéről már vannak is – annak, hogy Mohammed bin Szulajm becsmérelte a sportágat.

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, a szaúd-arábiai állami befektetési alap 20 milliárd dolláros ajánlatot a Forma–1-et jelenleg birtokló Liberty Mediának, ám nem jártak sikerrel. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed bin Szulajm ezután úgy nyilatkozott, hogy a Forma–1 értéke meg sem közelíti ezt az összeget, így jelentősen túlzónak érzi ezt az ajánlatot.

„A motorsport képviselőjeként az FIA, mint nonprofit szervezet, óvakodva figyeli a Forma-1-ért tett erősen túlzó 20 milliárd dolláros árat.

– írta a közösségi oldalán az FIA-elnök.

Ez a kijelentés azonban nem nyerte el az F1 vezetőinek a tetszését, így a szervezet jogi osztálya nyílt levelet küldött az FIA elnökének, amelyben felszólítják, hogy ne szóljon bele az üzleti ügyekbe.

„Az FIA egyértelműen kötelezettséget vállalt arra, hogy nem tesz semmit, ami sérti a jogok tulajdonosát, kezelését és/vagy hasznosítását – áll a levélben. – Úgy véljük,

Az F1 akár felelősségre is vonhatja a teljes FIA-t, amennyiben az elnök kijelentései kárt okoztak a szervezőknek, a részvényeseknek vagy a befektetőknek.