Társoldalunk:

Norris szerint a McLarennek a Ferrarit kell utánoznia

2023.01.23. 08:13

A McLaren pilótája, Lando Norris szerint példaértékű az a munka, amit a Ferrarinál csináltak az elmúlt években, így a maranellói istállóról venne példát, hogy idén már harcba szállhasson a futamgyőzelmekért.

A McLarennél nem sok ok volt az örömre a tavalyi szezon után, ugyanis a wokingi alakulat futamgyőzelem nélkül maradt. A konstruktőri ötödik helyen záró csapat legjobb eredményét Lando Norris érte el egy harmadik hellyel az Emilia-Romagna Nagydíjon Imolában. A brit pilóta az Autosport magazinnak adott interjúban arról beszélt, hogy a Ferrari példáját kell követniük, és úgy kell kilábalniuk a nehézségekből, hogy aztán ugyanolyan erősek lehessenek, mint amilyen a maranellói alakulat volt 2022-ben.
Szerintem rendkívül jó munkát végeztek. 2021-ben majdnem legyőztük őket, aztán eljutottak oda, hogy győzelmeket aratnak és minden hétvégén a dobogós helyezésekért harcolnak. Nekünk is erre kell törekednünk. Pontosan egy ilyen fejlődésre van nekünk is szükségünk. Szerencsére még nekünk is sok lehetőségünk van arra, hogy valami hasonlót érjünk el" - nyilatkozta a brit pilóta, akinek továbbra sincs futamgyőzelme az F1-ben, miközben volt csapattársa, Carlos Sainz a Ferrarival, valamint korábbi Forma-2-es riválisa, George Russell tavaly már ünnepelhetett egyszer-egyszer. 

Lando Norris a Ferrariról venne példátForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jared C. Tilton

"Bárcsak én is ott tartanék. Természetesen én is szeretnék harcban lenni a futamgyőzelemért. Úgy érzem, megérdemlem. Nagyszerű lenne, de sajnos nem vagyok még abban a helyzetben" – mondta a McLaren versenyzője.