Társoldalunk:

Ezt gondolja Russell a Hamiltonnal folytatott versengésről

2023.01.23. 18:06

A Mercedes pilótája, George Russell nem hiszi, hogy elmérgesedhet a viszonya csapattársával, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal.

A Mercedes célja, hogy 2023-ban újra egyenesbe jöjjön és a világbajnoki címért harcoljon. Russell tavaly kiválóan tartotta a lépést Hamiltonnal, akit az egyéni bajnokságban meg is előzött, és az istállónál úgy látják, hogy mindkét brit pilóta esélyes lehet a végső győzelemre - persze ez természetesen csak egyikük számára lehetséges.

Az Autosport arról kérdezte Russellt, érzése szerint mennyiben határozta meg az eddigi kapcsolatukat a csapatuk helyzete, és mennyire fog változni az egyelőre harmonikus viszonyuk, ha a győzelmek és a bajnoki cím jelenti majd a tétet. Amikor az első és második helyekért harcolsz, természetesen egy kicsit más a viszonyotok, de ez természetes. Viszont véleményem szerint nálunk szerepet fog játszani, hogy nagyon más szakaszán tartunk a pályafutásunknak. Ez már szinte olyan érzés, hogy együtt vagyunk ebben. Ha a következő szezonban olyan autót kapunk, amivel elsők és másodikak lehetünk, nagyon büszkék leszünk erre, és úgy fogjuk érezni, hogy együtt segítettük a csapatot ennek eléréséhez" - mondta a 24 éves versenyző.

George Russell tavaly több pontot gyűjtött, mint a hétszeres világbajnok Lewis HamiltonForrás: AFP/Nelson Almeida

Russell sem tagadja, hogy a közösségi érzésen túl ott van a versengés is, hiszen csapattársakként ellenfelek is egyben, akik le akarják győzni egymást.

"Ezeken túl csak végezzük a magunk dolgát. De nem látok semmilyen okot a konfliktusra. Jó a kapcsolatunk. Meg kell adnunk egymásnak a tiszteletet. Ha a kapcsolatunk elkezd megromlani, annak a csapatra is hatása lesz, és végső soron ez végiggyűrűzik, ránk is kihat. Szerintem tovább építhetünk erre, és a kapcsolatunk talán idővel még szorosabbá is fog válni" - árulta el Russell.

Forrás