Társoldalunk:

Borzalmas hírt kapott Michael Schumacher családja

2023.01.21. 14:51

Újabb súlyos csapás érte a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher családját, ugyanis a legendás német autóversenyző elnéptelenedő szülőfalujára, Kerpen-Manheimre pusztulás vár, így ledózerolják édesanyja sírját és a szülői házat is.

A német RND beszámolója szerint az RWE energetikai óriáscég a barnaszénbányájukat szeretnék bővíteni, ami a környező települések lebontásával jár. A beruházás hatalmas felháborodást eredményezett, több tízezren, főleg klímaaktivisták tüntettek ellene, de úgy fest, nem tudják megakadályozni a 2013 óta kómában lévő Schumacher szülőfalujának pusztulását.
A munkálatok során még a kómában fekvő sportoló édesanyjának sírja is az enyészet áldozata lesz.A munkálatok miatt az elmúlt években a környéken élőket már áttelepítették más városokba, és kivásárolták őket az ingatlanjaikból. 

Súlyos csapás érte Michael Schumachert, ledózerolják édesanyja sírját és a szülői házat isForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Rainer Jensen

Mint ismert Kerpen-Manheim mellett található a világhírű gokartpálya, ahol Michael Schumacher öccse, Ralf Schumacher és Sebastien Vettel is elkezdte pályafutását. Ráadásul itt találkozott egymással Michael Schumacher és későbbi felesége is.