Borzalmas hírt kapott Michael Schumacher családja

Formula 1 Australian Grand prix Motor_Racing SPO Sports female ferrari formula_1 formula_one male Horizontal COUPLE F1 SMILING
Súlyos csapás érte Michael Schumachert, ledózerolják édesanyja sírját és a szülői házat is
Vágólapra másolva!
Újabb súlyos csapás érte a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher családját, ugyanis a legendás német autóversenyző elnéptelenedő szülőfalujára, Kerpen-Manheimre pusztulás vár, így ledózerolják édesanyja sírját és a szülői házat is.

A német RND beszámolója szerint az RWE energetikai óriáscég a barnaszénbányájukat szeretnék bővíteni, ami a környező települések lebontásával jár. A beruházás hatalmas felháborodást eredményezett, több tízezren, főleg klímaaktivisták tüntettek ellene, de úgy fest, nem tudják megakadályozni a 2013 óta kómában lévő Schumacher szülőfalujának pusztulását.

A munkálatok során még a kómában fekvő sportoló édesanyjának sírja is az enyészet áldozata lesz.

A munkálatok miatt az elmúlt években a környéken élőket már áttelepítették más városokba, és kivásárolták őket az ingatlanjaikból.

Súlyos csapás érte Michael Schumachert, ledózerolják édesanyja sírját és a szülői házat is Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Rainer Jensen

Mint ismert Kerpen-Manheim mellett található a világhírű gokartpálya, ahol Michael Schumacher öccse, Ralf Schumacher és Sebastien Vettel is elkezdte pályafutását. Ráadásul itt találkozott egymással Michael Schumacher és későbbi felesége is.