Társoldalunk:

A Ferrari cserélgetni fogja a tartalékversenyzőit

2023.01.20. 08:50

Az olasz Antonio Giovinazzi mellett az orosz-izraeli Robert Svarcman is tartalékversenyzője lesz az idei szezonban a Forma-1-es Ferrari istállónak.

A maranellói csapat csütörtökön számolt be erről, hozzátéve, hogy a szimulátoros fejlesztő munkát az olasz Antonio Fuoco, valamint Davide Rigon végzi majd az idény során.

Giovinazzi már eddig is tartalékversenyző volt a Ferrarinál, míg a 23 esztendős Svarcman tesztpilótaként tevékenykedett az olaszoknál. Az olasz istállónál azt is megerősítették, hogy a két tartalékversenyző megosztja majd a feladatokat egymás között.

Robert Svarcman 2021-ben még a Haas színeiben teszteltForrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: info@motorsportimages.com/Zak Mauger

A Tel-Avivban született versenyző orosz licenccel indult a Forma-2-ben, ahol másodikként végzett az összetettben az ausztrál Oscar Piastri mögött a 2021-es idényben, tavaly pedig már izraeli színekben vezette a Ferrari F1-es autóját két pénteki szabadedzésen.

A konstruktőrök pontversenyében legutóbb második Ferrari a monacói Charles Leclerc-rel és a spanyol Carlos Sainz Juniorral, valamint az új csapatfőnökkel, Frederic Vasseurrel száll harcba a világbajnoki címek megszerzéséért az idén.