Társoldalunk:

Óriási botrányba keveredett, bíróság elé kell állnia a Forma-1-es pilótának

2023.01.19. 13:52

Az első teljes F1-es szezonjára készülő Nyck de Vriesnek egy jogi vita miatt kell részt vennie egy tárgyaláson.

Az AlphaTauri pilótája korábban pénzt kért kölcsönt az ingatlanmogul Jeroen Schothorsttól, hogy azzal finanszírozza a Forma–2-es versenyzését, az üzletember azonban most azzal vádolja a hollandot, hogy megszegte a megállapodásukat és információkat tartott vissza a kölcsönnel kapcsolatban. Schothorst a befektetési társaságán keresztül 250 ezer eurót adott kölcsön De Vriesnek, hogy a holland eljusson a Forma–1-be, ám a megállapodás feltételei szerint a hollandnak évi 3 százalékos kamattal kellett volna törlesztenie a kölcsönt, valamint az F1-es fizetésének felét is oda kellene adnia neki.

Nyck de Vries jogi vita miatt áll bíróság eléForrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Ha 2022 végéig De Vries nem került volna be a Forma–1-be, akkor Schothorst elengedte volna a kölcsönt, ám a holland a tavalyi Olasz Nagydíjon autóba ült, így a feltételek alapján fizetnie kéne – ezt azonban nem teljesen tette meg, ezért az ügy a héten a bíróság elé kerül. Schothorst De Vries 2018 és 2022 kötött szerződéseinek teljes nyilvánosságra hozatalát követeli.

A holland pilóta ügyvédjei szerint De Vries 190 ezer eurót már akkor visszafizetett Schothorstnak, amikor a Mercedes tartalékversenyzője volt. A jogi képviselő hozzátette, az AlphaTauri friss igazolása javaslatot tett arra, hogy a teljes kölcsönt visszafizesse, ám ezt az ingatlanmogul elutasította.

Az amszterdami bíróság február 3-án hirdeti ki a döntést. 

Forrás