Társoldalunk:

Eltávolítottak egy cisztát a dán Forma-1-es pilóta kezéből

2023.01.19. 20:51

Kevin Magnussen, a Haas dán pilótája bejelentette, hogy nem vesz részt a daytonai 24 órás versenyen, miután a héten eltávolítottak egy cisztát a kezéből.

Magnussen az MDK Motorsport színeiben indult volna egy Porsche 911 GT3-assal a január 28-29. között megrendezésre kerülő eseményen, de a dán versenyző a múlt héten elmondta, hogy az orvosok cisztát találtak a kezében, amelyet el kell távolítani a 2023-as Forma-1-es szezon előtt. 

Kevin Magnussen nem lehet ott DaytonábanForrás: AFP/Nelson Almeida

Korábban a holtszezonban Magnussen részt vett a Gulf 12 órás versenyen édesapja, Jan oldalán. Az orvos tanácsára azonban a 2022-es Sao Pauló-i Nagydíj pole pozícióját megszerző pilóta visszalépett a daytonai 24 órás versenytől.

Magnussen a közösségi-oldalán magyarázta a helyzetet: „A kézműtét jól sikerült, de az orvosok azt tanácsolták, hogy ne vezessek Daytonában. Az MDK Motorsportnál mindenkinek jó hétvégét kívánok odaát" - írta a dán pilóta a Twitter-oldalán.

Magnussen mostantól arra fog figyelni, hogy felkészüljön a következő Forma-1-es szezonra, amelyben új csapattársa, Nico Hulkenberg lesz a Haasnál. Hulkenberg a német Mick Schumacher helyét veszi át, aki azóta tartalékpilóta lett a Mercedesnél.