Társoldalunk:

Hamilton főnöke nem fél attól, hogy a hétszeres világbajnokot kitilthatják az F1-ből

2023.01.17. 07:50

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint nem annyira szigorú az FIA új szabályozása, mint azt elsőre gondolták. Lewis Hamilton főnöke nem tart attól, hogy a versenyzőket a politikai megnyilvánulásait helytelennek tartó FIA új szabályozása elhallgattatja a versenyzőket.

Mint arról korábban írtunk, az idei évtől az FIA a Forma-1-ben és az összes általa felügyelt sorozatban írásos engedélyhez kötötte a vallási, politikai és egyéb személyes meggyőződések világgá kürtölését. A szigorítás miatt - pontos részletek még nem lehet tudni - annyi biztos, hogy nem lehet majd mondjuk az LMBTQ közösség mellett szivárványos sisakfestéssel kiállni úgy, hogy arra az FIA ne adott volna engedélyt előre, vagy éppen népszerűsíteni a radikális baloldali Black Lives Matter mozgalomat.

Az FIA elnöke, Mohammed bin Szulajm egyértelművé tette, álláspontjuk szerint a politizálásnak a versenypályán kívül a helye, az F1-nek pedig meg kell őriznie a semlegességét.

Toto Wolff nem félti HamiltontForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A Hamiltont e tevékenységében is aktívan támogató Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, az említett szabály szigorúbbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Megértjük, hogy a sport nem politizálásra való, hanem éppen ellenkezőleg: egyesíteni mindenkit. Nincs kétségem, hogy Mohammed és az FIA jól értelmezi ezt, és a helyes célokat akarja elérni. Ez inkább arról szól, hogy meglegyen az összhang a versenyzőkkel. Amennyire tudom, amikor Mohammed és Lewis beszéltek egymással, pozitív párbeszéd zajlott közöttük. Amint mindenki összeül egy asztalnál, ezek a dolgok már nem tűnnek majd annyira szigorúnak, mint amilyennek a szezonon kívül leírva látszanak" – idézte Toto Wolffot az Autosport.