Társoldalunk:

A csontja is kilátszott a világbajnok pilótának a hatalmas balesete után - videó

2023.01.17. 12:43

A Forma–E hétvégi, mexikói szezonnyitóján ártalmatlannak tűnő, ám súlyos sérülésekkel járó balesetet szenvedett a korábbi endurance-világbajnok Robin Frijns.

Az ABT csapatához igazolt pilóta a verseny első körében a feltorlódott mezőnyben hátulról nekiment Norman Nato Nissanjába. A hirtelen ütközés miatt a kormányt fogó Frijns kezeit súlyos sérülés érte. 

„Nemcsak a bal csuklómat törtem el, hanem négy helyen is eltört a kezem. Majdnem belehaltam a fájdalomba nyilatkozta a holland. – A csont is kilátszott a kezemből, komolyan mondom. Ez egyértelműen a legrosszabb sérülés volt a pályafutásom során, és remélhetőleg nem is lesz ennél súlyosabb. Szerencsére már kikerültem az intenzív osztályról és fájdalomcsillapítót is kapok, de a fájdalom még nem múlt el, sokat szenvedek miatta."

A 31 éves pilóta a műtétje után a közösségi médiában köszönte meg a csapata és a szurkolók támogatását, és az orvosok munkáját.

Robin Frijns a kórházból üzent a műtétje utánForrás: instagram.com/robinfrijns1

Ötórás műtétem volt, mivel a kezem több helyen is eltört. Hamarosan hazautazom és elkezdem a regenerációt. Még a napokban kiderül, mikor térek vissza, de remélhetőleg nemsokára!" – írta.