Társoldalunk:

Kiderült, hogyan pótolják idén az eltörölt Kínai Nagydíjat

2023.01.17. 13:28

Hivatalossá vált, hogy nem kerül be nagydíj a koronavírus-járvány miatt eltörölt kínai hétvége helyére, így 2023-ban 23 futamot tartalmaz a versenynaptár.

December elején bizonyosodott be, hogy az április 16-ára tervezett Kínai Nagydíjat a koronavírus miatt törlik, miután soha nem volt még annyi fertőzött az országban, mint az akkori időszakban, ráadásul Sanghajban különleges intézkedések voltak érvényben. A kínai versenyhétvége szerződése 2025-ig így is érvényes, de 2019 óta nem rendeztek nagydíjat az ázsiai országban.

Január elejére viszont enyhült a járványhelyzet, így a szervezők azt kérték, legyen mégis megrendezve a futam. A kérésük azonban immár hivatalos, hogy nem teljesül, ahogy a másik legnagyobb esélyeként számontartott Portugáliában, sőt sehol nem lesz futam április közepén.

Ez azt jelenti, hogy így is rekordot jelentő versenyhétvégére kerül sor 2023-ban, de 24 helyett csak 23-ra. A március 5-én kezdődő szezon eleje így nem lesz annyira zsúfolt a pilóták számára, hiszen a bahreini és a szaúd-arábiai, majd a szaúdi és az ausztráliai futam között is két hét telik el, a negyedik állomás pedig így Azerbajdzsán lesz egy négyhetes szünetet követően, április 28. és 30. között.