Társoldalunk:

Hiába a téli szünet, a Mercedes és Hamilton még mindig nem ült le tárgyalni a jövőről

2023.01.16. 13:01

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, továbbra sem ültek tárgyalóasztalhoz a hétszeres F1-es világbajnok Lewis Hamiltonnal a brit pilóta szerződéshosszabbításával kapcsolatban.

Hónapokkal ezelőtt formaságnak nevezte a Lewis Hamiltonnal történő szerződéshosszabbítást Toto Wolff, ám akkor az egymást követő versenyek miatt nem volt idejük elmerülni a részletekben. A téli szünetben viszont bőven lehetett volna arra idő és lehetőség, hogy előrelépés történjen az ügyben, de továbbra sincs egyeszség. Sőt, még a tárgyalás is várat magára.

Toto Wolff szerint Hamilton maradhat a MercedesnélForrás: AFP/Kenan Asyali

A Mercedes csapatfőnöke azonban hangsúlyozta, ha erre sor kerül, biztosan hamar megegyeznek majd.

„Van még rá egy teljes évünk. Egységesek vagyunk, ráadásul az elmúlt tíz évben a kapcsolatunk egyre szorosabb lett. Ha visszatér Európába, összedugjuk a fejünket, birkózunk egy kicsit, ezt követően biztos vagyok benne, hogy majd pár óra múlva úgy hagyjuk el a szobát, hogy minden kérdés tisztázódott" - mondta Toto Wolff.

Hamilton - aki a közelmúltban többek között az Antarktiszon tűnt fel - korábban úgy nyilatkozott, hogy esze ágában sincs még visszavonulni és több évre szóló megállapodást tervez kötni a Mercedessel.