Társoldalunk:

Kőkemény kritikát kapott a teljes Forma-1-es mezőny

2023.01.16. 08:12

A Forma–E-ben szereplő Oliver Rowland szerint az elektromos sorozatban Max Verstappen és Lewis Hamilton sem tudna úgy dominálni, ahogy azt a Forma–1-ben tették.

A hétvégén elrajtolt Forma–E mexikói versenyén 13. helyen végzett Rowland szerint az ő sorozatában nehezebb lenne olyan teljesítményt nyújtani, mint amilyet Hamilton a hibrid korszak elején vagy Verstappen tavaly mutatott az F1-ben – de nemcsak ők, senki nem lenne képes rá.

A Mahindra Racing brit versenyzője korábban a Renault és a Williams fejlesztőpilótája is volt, 2018 óta azonban az elektromos szériában harcol, ahol rengeteg, korábban az F1-ben is szerepelt riválissal találkozott.

Oliver Rowland többek között a Hungaroringen is tesztelt a WilliamsszelForrás: Hungaroring

Nem hiszem, hogy bármelyik F1-es pilóta könnyedén tudna nyerni a Forma–E-ben. Úgy vélem, most Max [Verstappen] dominálja a sorozatot az iramot, a tehetséget és a természetes képességeket illetően is. Nagyra tartom őket, különösen a fiatalabbakat, mint például Charles [Leclerc] vagy George [Russell], de ők sem tudnának dominálni nálunk nyilatkozta Rowland. – Ezt azért is tudom, mert kisebb kategóriákban versenyeztem ellenük, így ismerem azt, hogy mire képesek. Azt gondolom, hogy az átlagos szint a Forma–E-ben magasabb, mint amilyen az F1-ben, úgyhogy bármikor szívesen látnám őket a sorozatban."