Társoldalunk:

A Ferrari pilótája elmondta, mi kell ahhoz, hogy harcban legyenek a győzelemért

2023.01.16. 16:30

Carlos Sainz, a Ferrari Forma-1-es pilótája az idei szezonra azt tűzte ki célul, hogy konzisztensen tartja majd a legjobb formáját, mert szeretné maga mögött hagyni a megpróbáltatásokkal teli 2022-es szezont. A spanyol pilóta persze azt is tudja, hogy neki és a Ferrarinak is tökéletesnek kell lennie ahhoz, hogy mindkét fronton bajnoki címért versenyezhessenek.

A 2022-es szezon nagy részében Sainz nehezen tudta felvenni csapattársa, Charles Leclerc tempóját, hiszen 15 alkalommal alulmaradt a monacói versenyzővel szemben. Míg Sainz első, 2021-es szezonjában Leclerc előtt végzett, addig 2022-ben 62 ponttal a csapattársa mögött végzett a pontversenyben. A spanyol pilóta most azonban úgy érzi, felzárkózott az új generációs autókhoz, és azt tűzte ki célul, hogy visszatérjen a két évvel ezelőtti formájához.

„Igen, a tavalyi egy kihívásokkal teli év volt. A szezon első harmadában egy kicsit küszködtem az autó egyensúlyával, a vezetési stílussal, egy olyan autóval, ami valamiért nem feküdt nekem rögtön, ezért elég sokat kellett küzdenem. A második kétharmadban már sokkal elégedettebb voltam az autóval. Jobban tartottam a tempót, de sajnos rengeteg megbízhatósági probléma volt az évad során" – mondta a 28 éves pilóta, aki a harmadik szezonjára készül a Ferrarinál.

Carlos Sainz jelentős formajavulást vár magától az idei szezonraForrás: AFP/Mauro Pimentel

„Ráadásul a Mercedesnek és a Red Bullnak is jobb volt a szezon második fele. És ez azt jelentette, hogy annak ellenére, hogy felpörögtem, és jól vezettem, a maximum, amit elérhettem, az egy P5-ös hely volt. Kicsit szerencsétlen voltam ebből a szempontból, de sokat tanultam. Büszke vagyok arra a fejlődésre, amit mérnökeimmel elértem, arra, ahogyan sikerült felgyorsítanunk a tempómat. Gondoskodom róla, hogy jövőre ismét a 2021-es Carlos versenyezzen, és jó eredményeket érjünk el" - folytatta a Sainz.

De vajon a Ferrari 2023-ban a kihívója lehet-e a holland világbajnok Max Verstappennek és a Red Bullnak?

Úgy érzem, hogy egy tökéletes évvel ez lehetséges lenne, de javítanunk kell az autón. Nekem is javulnom kell majd, különösen a szezon első felében. Szóval ezt a magas célt tűztük ki magunk elé. Megpróbáljuk elérni őket, aztán majd meglátjuk, mit hoz az élet" – tette hozzá Carlos Sainz, aki 2022 júliusában megnyerte a brit Nagydíjat a Ferrarival.