Társoldalunk:

Michael Schumacher a fociról beszélgetett egykori riválisával

2023.01.15. 09:20

Karun Chandhok elevenített fel egy emléket a hétszeres világbajnokról, amely a szakértőként dolgozó korábbi pilótára óriási hatással volt.

Schumacher egykor nemcsak a Forma–1-es pályákon, hanem a futballpályán is remekelt, az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta a jótékonysági mérkőzéseken is, amelyeken szerepelt.

A mercedeses karrierje során a mezőny tagja volt Karun Chandhok is, akivel jó viszonyt ápolt a német. Az indiai pilóta az azóta már elhagyott valenciai pályával kapcsolatban idézett fel egy emléket, amikor a 2010-es Európai Nagydíjat megelőző pilótaparádén Schumacherrel beszélgetett.

„Arra emlékeztet, amikor miután láttunk néhány gyereket focizni, hosszan csevegni kezdtünk Michael Schumacherrel a pilótaparádén, amelyen azon értetlenkedett, hogy Indiának miért nincsen a világelitbe tartozó focicsapata" – írta Chandhok a közösségi oldalán.

Ez azóta sem változott meg: annak ellenére, hogy India népessége majdnem másfél milliárd fő, az ország jelenleg a 106. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ranglistáján, és a válogatott az ázsiai kontinensen sem tartozik a legjobbak közé.