Társoldalunk:

Az FIA elnöke bevallotta, támogatja a Ferrarit

2023.01.15. 14:01

Mohammed bin Szulajm szerint jól döntött a Ferrari az új csapatfőnök kinevezésével és csak idő kérdése, mikor nyer újra vb-címeket az olasz istálló.

A Ferrarinál Mattia Binotto helyére Frédéric Vasseur érkezett a csapatfőnöki pozícióba, így a francia szakemberrel az élen vághat neki az újabb szezonnak a Scuderia. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint jól döntött a csapat, amely legutóbb 2008-ban szerzett bármilyen világbajnoki címet a Forma–1-ben.

„Ez egy teljesítményalapú döntés volt, szerintem helyesen cselekedtek. Amikor a Ferrari sikeres volt, akkor nagyon sokszínűek voltak. Nem arról van szó, hogy egy nem olasz csapatfőnök jobb lenne, vagy rosszabb, de a megfelelő megtalálása a lényeg. Akkor nem kell a szerencsére hagyatkozni" – nyilatkozta diplomatikusan az egykor raliversenyzőként ismertté váló Mohammed bin Szulajm.

Az FIA elnöke szerint Leclerc-ék vb-címe csak idő kérdéseForrás: AFP/Ozan Kose

„Ha minden csapatnak ugyanolyan motorja lenne és ugyanaz lenne a csapatfőnöke, akkor is csak egy nyerhetne a végén – folytatta. – Hogy megvannak-e a megfelelő összetevők a bajnoki címhez, a Ferrarin kívül senki sem tudja. De a győzelem és a világbajnoki cím megszerzése nem lenne újdonság a Ferrari számára. Csak idő kérdése, mikor nyernek újra."

Forrás