Társoldalunk:

Rossz emlékei vannak Fernando Alsonsóról a Ferrari legendájának

2023.01.14. 18:35

A Ferrari korábbi pilótája, Felipe Massa örömmel gondol vissza azokra az időkre, amikor Michael Schumacher csapattársa volt, ám véleménye szerint Fernando Alonso mellett már sokkal bonyolultabb volt a csapaton belüli hangulat, emiatt rosszabbak az emlékei erről az időszakról.

A Ferrarinál töltött évek alatt Felipe Massa olyan klasszisok mellett versenyezhetett, mint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher, Kimi Räikkönen vagy épp Fernando Alonso. Éppen ezért a legendás brazil pilótát gyakran kérdezik egykori csapattársaiól. Nemrég a Roksana Ćwiknek nyilatkozott a régi időkről.

"Nagyszerű élmény Michael csapattársának lenni. Nagyon sokat tanultam tőle. Csodálatos versenyző volt és nagyon közel álltunk egymáshoz. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy részese lehettem ennek az élménynek" – mondta a 2008-as bajnokság ezüstérmese.

Alonso és Massa négy évig voltak csapattársak a FerrarinálForrás: DPPI via AFP/Frederic Le Floc H

Massának ugyanakkor Fernando Alonsóról már nincsenek ennyire jó emlékei, de leszögezte, hogy versenyzőként tiszteli és nagyra tartja a spanyolt.

"Először is, Fernando egy csodálatos versenyző. Ezzel kapcsolatban semmi mást nem lehet elmondani, de a csapaton belül elég nehéz volt együtt dolgozni vele. Tulajdonképpen a csapat kettészakadt, és ez nem volt jó hatással az eredményekre sem. Én sem éreztem elég erősnek magam ahhoz, hogy dolgozzak, hogy a csapat rám figyeljen. Nehéz volt, de ebből is tanultam" – fogalmazott az egykori brazil versenyző.