Társoldalunk:

Műtét vár a Forma-1-es pilótára, veszélybe került a versenyzése

2023.01.14. 12:18

Kevin Magnussen kézműtéten fog átesni, így kihagyhatja a január utolsó hétvégéjén megrendezett daytonai 24 órás versenyt, amelyen egy Porschéval többek között édesapjával közösen indulna.

A Haas dán pilótája az utóbbi időben csuklófájdalomra panaszkodott, ezért kórházba ment, ahol váratlan felfedezést tettek a szervezetében.
„Fájt a csuklóm mostanában, így orvoshoz mentem, aki talált egy cisztát, amit most kell eltávolítani, hogy a Forma–1-es szezonra készen legyek. A beavatkozás maga ártalmatlan, de várhatóan kelleni fog utána pár hét pihenés. Meg kell várnom, hogy mit mondanak az orvosok, de nem valószínű, hogy ott tudok lenni Daytonában"fogalmazott Magnussen.

Az MDK Motorsports – amely csapattal Magnussenék indulnának Daytonában – tulajdonosa és versenyzője, Mark Kvamme támogatását fejezte ki a dán pilótával szemben.
„Szerencsétlen helyzet ez számunkra, de az MDK Motorsports-család támogatja Kevint. Számára a Forma–1-es naptár az elsődleges és minél előbb lesz harcra kész, annál jobb. Az orvosok eldöntik, hogy végül velünk tarthat-e, ha nem, akkor találunk még alkalmat a közös munkára."