Társoldalunk:

Elképesztő dolgokat árult el Verstappenről a honfitársa

2023.01.14. 10:03

Az idén az AlphaTaurinál versenyző Nyck de Vries a régi történeteiket elevenítette fel a kétszeres világbajnok Max Verstappennel kapcsolatban.

A két holland pilóta között két és fél év a korkülönbség De Vries javára, aki a tavalyi Olasz Nagydíjon egy 9. hellyel debütált a Forma–1-ben a Williamsszel. Az idén már a Red Bull fiókcsapatánál versenyző pilóta gyermekkora óta ismeri Verstappent, akivel együtt 2006 óta először lesz két holland a rajtrácson – a monzai versenyt nem számítva.Az idei szezon előtt egy AlphaTaurival tartott sajtóbeszélgetésen De Vries-t a kétszeres világbajnokkal való kapcsolatáról kérdezték, a Forma–2- és Forma–E-bajnok pilóta pedig a hasonlóságukról beszélt, és arról, hogyan látja a honfitársát.

Nyck de Vries és Max Verstappen kapcsolata egy sorozatban versenyezve tovább erősödhetForrás: Getty Images,/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

„Maxszal nagyon fiatal korunk óta ismerjük egymást, mivel hasonló időszakban gokartozva nőttünk fel, noha valójában soha nem versenyeztünk egymással. Az első alkalom, amikor valóban együtt versenyeztünk, az tavaly volt Monzában, amikor véletlenül éppen egymás mellett voltunk a rajtrácson, szóval ez csodálatos érzés volt" nyilatkozta De Vries.

„Remek a kapcsolatunk, ami a hasonló neveltetésnek is köszönhető, hiszen az édesapáink segítették a gokartos karrierünket Európa-szerte. Nagyon tiszteljük egymást és könnyen kijövünk egymással, már csak azért is, mert honfitársak vagyunk és egy nyelvet beszélünk. Annak ellenére, hogy én vagyok az idősebb, úgy érzem, mintha Max a bátyám lenne a paddockon belül, hiszen nyilvánvalóan sok mindent elért és rengeteg tapasztalata van már."