Társoldalunk:

A Mercedes sikerembere a leggyengébb F1-es csapathoz menekült

2023.01.13. 13:27

A Williams megnevezte az új csapatfőnökét James Vowles személyében, aki a Mercedes F1-be lépése, azaz 2010 óta az Ezüstnyilak főstratégájaként dolgozott.

A 42 éves brit szakember összesen több mint 20 évet töltött a brackley-i alakulatnál, 2023-tól azonban a váratlanul távozott Jost Capito helyét veszi át a Williams élén.

Vowles hivatalosan február 20-án csatlakozik a Williamshez új szerepében, a bejelentése után azonban már most elárulta, milyen érzésekkel várja az új feladatokat.

"Alig várom, az új munkát a Williams Racingnél, megtiszteltetés, hogy egy ilyen hihetetlenül gazdag örökséggel rendelkező csapathoz csatlakozhatok. A csapat a sportágunk ikonja, amelyet nagyon tisztelek, és nagyon várom a kihívást. A Williams belém helyezte a hitét és bizalmát, és én is ezt fogom tenni cserében. A csapatban óriási potenciál van, és a közös utunk heteken belül elkezdődik – nyilatkozta Vowles. – A Mercedes óriási támogatást nyújtott az utam során, és jó viszonyban váltunk el több mint 20 év brackley-i munka után. Hálás vagyok mindenért, amit Toto [Wolff] és a csapat nyújtott, és különleges élmény volt együtt utazni a kudarcokon és a sikereken át."