Társoldalunk:

Andretti kapzsinak nevezte a létszámemeléstől rettegő Forma-1-es csapatokat

2023.01.11. 12:02

A Forma-1 mezőnyébe vágyó Michael Andretti szerint a riválisok kapzsisága akadályozhatja meg részvételüket a királykategóriában.

Az Andretti Global és a General Motors egy közösen működtetett csapattal beszállnának a Forma-1-es világbajnoki sorozatba, ám az F1 vezetői egyelőre teljes érdektelenséget mutatnak az ötlet iránt.

A mezőny lehetséges bővítéséről egyre többször esett szó az utóbbi időben, de a folyamat még nem indult el és nem valószínű, hogy a 2026-os új motorszabályok bevezetése előtt új autóval bővül a jelenlegi, húszfős mezőny. A mostani csapatok többsége ráadásul fél a létszámemeléstől, mert akkor a sportági bevételek is többfelé oszlanának el. Ez a hozzáállás alaposan feldühítette Andrettit, aki a Forbesnak adott nyilatkozatában elmondta a véleményét a helyzetről.

Michael Andretti csapata szeretne csatlakozni a Forma-1 mezőnyéhezForrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Rachel Murray

Minden a pénzről szól. Először is azt hiszik, elveszítik a bevételük tíz százalékát, de nagyon kapzsivá is válnak, mert úgy gondolják, elvisszük az összes amerikai szponzort. Az egész a kapzsiságról szól, és arról, hogy csak a saját érdekeiket nézik, nem pedig azt, ami a legjobb lenne a sorozat általános növekedése szempontjából" - mondta a csapatvezető, hozzátéve, hogy nem lepődött meg az ellenkezés fennmaradásán.

Mindennek ellenére Andretti leszögezte, a történtek nem vették el a kedvét, hanem még elszántabban akar harcolni azért, hogy előbb-utóbb bekerüljön a mezőnybe. A munkádra kell koncentrálnod, a rosszmájúakra nem hallgathatsz. Az ellenkező véleményeket én motivációként használom, mert mindig nagyon jó móka elhallgattatni a kritikusokat" - árulta el a 60 éves amerikai szakember.

Forrás