Társoldalunk:

Rosberg elárulta, hogy 2022-ben miért volt sokkal több előzés a Forma 1-ben

2023.01.10. 18:52

2016 Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg jó osztályzatot adott a sorozat szabályalkotóinak, annak ellenére, hogy a Red Bull uralta a 2022-es szezont.

A Forma-1 2022-es szezonját a Red Bull és Max Verstappen uralma jellemezte. A holland megdöntötte az egy évben szerzett futamgyőzelmek és szerzett pontok rekordját és világbajnok is lett, természetesen. Ennek ellenére a korábbi világbajnok, Nico Rosberg dicsérte a bajnokság új aerodinamikai szabályzatát, melyek a költségvetési plafonnal együtt összehúzhatják a mezőnyt: Számomra fantasztikus volt idén a Forma-1. Nagyszerű szezon volt, az egyeduralom nem tette unalmassá, mindig érdekes és izgalmas volt, sok dolog változott, remek volt 

Bár úgy tűnt, a mezőny jobban szétszéledt az előző évekhez képest – csak Lando Norris tudott a három élcsapaton kívülről dobogóra állni – Rosberg dicsérte Ross Brawn csapatának a munkáját, akik sokat dolgoztak, hogy kiküszöböljék az autók mögötti piszkos levegő hatásait - derült ki a motorsport.com oldaláról. 

Rosberg szerint remek volt az idényForrás: AFP/Herbert Neubauer


Szerintem a szabályváltozások nagyon jól működtek és könnyebbé tették az előzéseket. Erre már igazolásunk is van. Ross Brawn vezetésével nagyszerű munka folyt, köszönet neki és a csapatának a befektetett munkát - mondta el Rosberg

A Pirelli számolta ki, hogy 2021 és 2022 között jelentős növekedés volt az előzések számában, a régi szabályzattal 599, a 2022-essel 785 alkalommal láthattunk helycserét a pályán. „Az előzések száma a tavalyihoz képest sokkal nagyobb volt és ez bizonyítja, hogy az új szabályok működnek" – így Rosberg.