Társoldalunk:

Hatalmas meglepetés érte Max Verstappent

2023.01.10. 07:38

A Red Bull kétszeres világbajnok holland pilótája, Max Verstappen szerint meglepő volt, hogy tavaly hatalmas pontelőnnyel szerezte meg pályafutása második vb-győzelmét.

A Charles Leclerc és a Ferrari sikerével induló 2022-es szezon szoros csatát ígért, ám Max Verstappen és a Red Bull hamar felzárkózott, majd a holland pilóta négy futammal az idény vége előtt, jelentős pontelőnnyel (454 pontot gyűjtött, míg a második Leclerc 308-at) végzett ez élen, megszerezve második vb-győzelmét.

Domináns teljesítménye révén megdöntötte az egy szezonban szerzett futamgyőzelmek rekordját, ugyanakkor ő maga nem érezte annyira tetemesnek a Red Bull előnyét.Ha megnézzük, milyen közel voltak egymáshoz az autók, akkor egy kicsit meglepő, hogy ekkora volt a különbség. Nem sok olyan versenyhétvége volt, amikor igazán dominánsak voltunk" - árulta el a holland versenyző.

Max Verstappent meglepte, hogy tavaly fölényes előnnyel lett világbajnokForrás: AFP/Evaristo Sa

Persze elégedett vagyok azzal, ahogyan az évad alakult, különösen a 2021-es idény után. Nem mindig jó, ha minden egyes szezonban olyan komoly küzdelemben vagyunk. De úgy hiszem, 2023-ban minden szorosabb lesz" - tette hozzá a 25 éves pilóta.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondása szerint a márciusban kezdődő idényben jobban tartanak a Mercedestől, mint a Ferraritól, és ezzel Verstappen is egyetértett. "Igen, ebben biztos vagyok. Ott lesznek a meccsben" - mondta a kétszeres világbajnok a Mercedest illetően.

Forrás