Társoldalunk:

Borzalmas lett a 2023-as Forma-1-es versenynaptár

2023.01.07. 13:23

Az Alfa Romeo sportigazgatója, Beat Zehnder nem kímélte a száguldó cirkusz vezetőit. A svájci mérnök úgy gondolja, ennél drágábban össze sem lehetett volna állítani a versenynaptárat, szerint logisztikai szempontból borzalmas lett a 2023-as Forma-1-es szezon.

Az F1 folyamatosan hangsúlyozza, hogy folyamatosan szeretné csökkenteni a karbonlábnyomát, olyannyira, hogy karbonsemlegességét tűzött ki 2030-ra. Azonban úgy néz ki, jelenleg nem jól haladnak ezen az úton, főleg, mert a FIA elismerte, hogy a rendezőkkel kötött különleges szerződések végéig földrajzilag nem igazán tudja csoportosítani a futamokat.

Beat Zehnder panaszkodott is egy sort az Auto Motor és Sportnak. A menedszer szerint akár negyven százalékkal is feljebb mehettek a korábbiakhoz képest a Forma-1-es csapatok logisztikai költségei, elsősorban a magas infláció és az üzemanyagárak égbe szökése miatt. Ráadásul az sem segít, hogy Zehnder szerint a versenynaptárat ennél drágábban össze sem lehetett volna állítani.

Beat Zehnder nem túl optimista a költségeket illetőenForrás: Florent Gooden / DPPI

Ennél drágábban össze sem lehetett volna állítani az idei szezon versenynaptárát" – jegyezte meg az Alfa Romeo sportigazgatója. És nem elsősorban a versenynaptár végén található Austin-Mexikóváros-Sao Paulo tripla aggasztja.

"Előfordult már, hogy Barcelonából egyből Monacóba mentünk, de Imolából ez egy sokkal összetettebb feladat lesz. Arról nem is beszélve, hogy Monacóban mindig kaotikus a ki és összepakolás. Az az igazán aggasztó, hogy egy európai tripla miatt jobban aggódok, mint az amerikai miatt."