Társoldalunk:

Fontos bejelentést tettek a McLarennél

2023.01.06. 18:42

A Forma-1 mezőnyéből ötödikként a McLaren is elárulta, mikor leplezi le a 2023-as versenyautóját.

Az előző években megszokottak alapján a McLaren 2023-ban is saját technológiai központjában leplezi le aktuális Forma-1-es autóját, az eseményt pedig online bárki megtekintheti majd. A bemutató időpontja február 13-án lesz, a tervek szerint 18 órai kezdéssel.

A McLarennél ezzel a Ferrarit és az Alpine-t is megelőzték, sőt, az Aston Martint is, hiszen bár ugyanazt a napot választották, mint a másik brit istálló, az ő bemutatójuk két órával korábban veszi kezdetét.

A McLarennél február 13-án mutatják be az új versenyautótForrás: Twitter

Az eseményen először áll a nyilvánosság elé a McLaren versenyzőjeként Oscar Piastri, aki a tavalyi év végén elküldött Daniel Ricciardót váltja majd, és akinek szerződtetéséhez az FIA beavatkozására is szükség volt, az Alpine ugyanis nem akarta elengedni a 21 éves ausztrál versenyzőt.

Piastri mellett most mutatkozik be a közönség előtt új posztján Andrea Stella is, aki az Alfa Romeóhoz távozó Andreas Seidlt váltja a csapatvezetői poszton. Neki viszont nem lesz újdonság a McLarennél dolgozni, hiszen versenyigazgatóként jó ideig náluk tevékenykedett.

Forrás